Home | Fair use policy

INNOVENTU Fair Use Policy (FUP)

 

Met onze FUP kunnen wij voor alle klanten onze extreem snelle diensten blijven leveren met de beste service, zodat jij te allen tijde kunt blijven genieten van veiligheid, stabiliteit en vooral snelheid van diensten.

Om excessief en/of oneigenlijk gebruik van onze diensten en overlast voor andere gebruikers te voorkomen, hanteren wij daarom een zogenaamde fair use policy (FUP). Zoals er bij een ‘all you can eat’ restaurant geen tassen eten mee naar huis hoort te nemen of voedselgevechten start, zijn er voor onze onbeperkte diensten ook spelregels.

Door middel van ons monitoringsysteem houden we alle activiteit op ons platform in de gaten, zodat we onregelmatigheden direct detecteren. Onze limieten zijn zeer ruim opgesteld, waardoor je in de praktijk eigenlijk nooit buiten de grenzen van onze fair use komt. In minder dan 0,01% van de gevallen wordt er op regelmatige basis bewust of onbewust misbruik gemaakt van onze dienstverlening. Voor die gevallen gaan we samen op zoek naar de beste oplossing.

Wat is niet toegestaan?

Ons beleid is vele malen ruimer en flexibeler dan andere hosts, om jou alles uit de mogelijkheden te laten halen en ruimte te geven voor groei. Er zijn echter een aantal zaken niet toegestaan:

 • Het maken van backups via eigen backup tools of WordPress plugins, aangezien wij al zeer veel backups voor jou maken van alle data in je hosting account.
 • De opslagruimte van je hosting account gebruiken voor andere doeleinden dan het hosten van een website.
 • Je hosting account publiekelijk delen met anderen
 • Auteursrechtelijk beschermde inhoud op je hosting account plaatsen
 • Je hosting account gebruiken voor bestandsopslag of bestandsdeling
 • Je hosting account gebruiken voor streaming
 • Inefficiënte of zware code gebruiken waardoor onredelijk veel resources van de server worden gevraagd.

Voorbeelden van wanneer je snel buiten de FUP valt:

 • Eigen crawler scripts draaien
 • Grote WP all import scripts
 • Email alerts die iedere minuut verzonden worden
 • Massa-mails die vanuit een persoonlijke mailbox worden verzonden
 • Zware product-feeds of imports

Geen zorgen

We zullen nooit zomaar je dienst opzeggen, afsluiten of je zomaar een rekening sturen. Wanneer je niet voldoet aan onze FUP en/of voor overlast zorgt, nemen we altijd eerst contact met je op. Op die manier kunnen we samen kijken wat de beste oplossing is.

Indien we zien dat er grote schade wordt aangebracht aan buitenstaanders, bijvoorbeeld door phishing scripts of groot volume spam email verzending, ondernemen we direct actie. In nagenoeg alle gevallen blijft jouw website daarmee gewoon online, echter is er beperkte mogelijkheid tot aanpassing of uitvoer van bestanden in het kader van veiligheid.

Monitoring op gebruik processor (CPU)

Alles wat er in jouw hostingpakket gebeurt, wordt berekend door de processor, de Central Processor Unit (CPU). Elke website heeft een bepaalde hoeveelheid CPU tot haar beschikking, afhankelijk van het hosting pakket.

Wie bieden je alle ruimte om de processor te gebruiken voor het afhandelen van processen. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er eens een script of plugin in je website vast loopt, waardoor er een piek ontstaat in het werkgeheugen of CPU van jouw hosting account. Dat is geen enkel probleem, aangezien onze monitor meet over structureel gebruik. Wanneer hier echter niets mee gedaan wordt en jouw account gebruikt over langere periodes meer dan 20% van server resources, dient er actie ondernomen te worden.

Oorzaak en oplossingen
De oorzaak kan vaak gevonden worden in een zeer inefficiënt zwaar script of CMS, waar erg veel rekenwerk voor benodigd is. Het is ook mogelijk dat de scripts of het CMS wel efficiënt en geoptimaliseerd zijn, maar dat de website heel druk bezocht wordt.

De nieuwste versies van PHP (vanaf 7.2.x) zijn significant efficiënter in het gebruik van CPU. Probeer daarom altijd te upgraden naar de nieuwste PHP versie, zie daarvoor ook onze handleiding. Een tweede mogelijkheid is je website te optimaliseren. Denk daarbij aan caching, afbeeldingen comprimeren, het verwijderen van ongebruikte plugins/extensies en thema’s, het updaten naar de laatste versies, database gebruik, scripting en veel meer. Zie ook de INNOVENTU optimalisatie service.

Als de website al draait op een nieuwe PHP versie en behoorlijk geoptimaliseerd is, dan kun je het beste upgraden naar een hostingpakket met meer resources, zie onze website.

Monitoring op gebruik database (MySQL)

Bij vrijwel alle websites wordt gebruik gemaakt van één of meer databases om de gegevens in op te slaan. We verzoeken je echter wel je database geoptimaliseerd te houden. Wanneer een van jouw databases groter dan 2Gb in grootte is of wanneer deze een groot deel van de database resources verbruikt, heeft dit een significante impact op algehele server performance waardoor websites op die server langzamer worden en dus ook jouw eigen website. In dat geval verzoeken we je om je database te (laten) optimaliseren. Ook intensieve queries (langere periode in de top 0,1% van query-gebruik) kan voor ons aanleiding zijn contact op te nemen.

Oorzaak en oplossingen
De oorzaak kan liggen in een zeer omvangrijke database tabel. Wellicht zit er veel oude informatie in (bijvoorbeeld door het testen van verschillende plugins) welke opgeruimd dient te worden, of is de tabel niet goed geïndexeerd. Tevens kan er sprake zijn van van een inefficiënte query (database opvraging).

De beste oplossing is de database optimaliseren, niet (meer) gebruikte gegevens te verwijderen en queries zo optimaal mogelijk te formuleren. Daarvoor kun je onder ander de WordPress plugins ‘Plugins Garbage Collector’ of Query monitor gebruiken.

Monitoring op gebruik werkgeheugen (RAM)

Als er sprake is van een hoog gebruik van RAM in pieken zal er vaak ook sprake zijn van een hoog CPU gebruik. Dus mocht je dit constateren in het overzicht in je cPanel, dan kun je hierboven bij CPU kijken voor oorzaken en oplossingen.

Monitoring op gebruik NVMe opslag

Voor de beste performance maken wij gebruikt van NVMe opslag, wat het snelste en meest geavanceerde type opslag is in de markt. Om NVMe opslag te kunnen bieden bij al onze hosting, zijn er een aantal richtlijnen bij het gebruik:

 • Opslag dient gebruikt te worden voor je website
  Het gebruik van je account als Dropbox, backup of ander type opslag locatie is niet toegestaan. Daarvoor leveren we Dropbox accounts of FTP storage accounts. De high performance NVMe opslag in je hosting account is bedoeld voor je website, om zo de hoogste snelheid te kunnen leveren.
 • Geen backups in eigen account
  We staan het niet toe om zelf backups op te slaan binnen je hosting account. Wij maken namelijk al zeer veel backups voor jou en het meervoudig opslaan in je account zelf is niet enkel overbodig maar vooral zonde. Buiten de vele backups die wij al voor je maken kun je ook kosteloos extra backups instellen en maken via Installatron. Deze worden op een andere locatie opgeslagen en kunnen op ieder moment aangemaakt en teruggezet worden.
 • Meer dan 20Gb aan bestanden
  Wanneer je meer dan 20Gb aan bestanden in gebruik hebt, vragen we je op te ruimen zodat jouw website op NVMe kan blijven draaien. Denk hierbij met name aan backups of andere bestanden groter dan 1Gb (zoals logs of zip-bestanden). Wanneer je meer dan 20Gb aan data in gebruik hebt kan het zijn dat we je account overzetten naar SSD opslag.

Monitoring op malware

Ondanks onze firewall en het patchen van bekende veiligheidslekken door Patchman kan het toch gebeuren dat ongewenst toegang wordt verkregen tot een website, bijvoorbeeld doordat er onveilige en niet geüpdate plugins gebruikt worden. De term malware gebruiken we voor bestanden of scripts die ongewenst op een website zijn geplaatst en kunnen leiden tot misbruik. Bijvoorbeeld voor het verzenden van spam of het uitvoeren van aanvallen of phishing acties op anderen.

We controleren met geavanceerde checks dagelijks websites op malware (ongewenste code). Als we dit tegenkomen op jouw website laten we dat direct aan je weten, zodat we zo snel mogelijk tot een oplossing kunnen komen. Hierin assisteren we je volledig en bieden we ook de mogelijkheid om malware door ons professioneel te laten opruimen.

Monitoring op bandbreedte

Dit bieden we volledig onbeperkt aan, echter monitoren we het gebruik. Grote wisselingen in gebruik van bandbreedte geven vaak een goed signaal voor onregelmatigheden.

Monitoring op e-mail gebruik

Op het gebied van e-mail hebben we veel mogelijkheden en middels SpamExperts ook een premium oplossing. In enkele gevallen nemen we echter contact met je op:

 1. Mailbox groter dan 5Gb of totaal mailgebruik groter dan 20Gb
  Onbeperkte ruimte geldt niet voor de mailboxen. We nemen contact op als een van de mailboxen groter is dan 5Gb of het totaal mailgebruik groter is dan 20Gb.
 2. Zeer grote hoeveelheden e-mails in je mailbox
  Als je meer dan 20.000 mails in je mailbox hebt, zullen we eveneens contact opnemen. Zeer grote hoeveelheden e-mail heeft namelijk een negatieve invloed op het maken van backups, waardoor we geen hoge backup frequentie kunnen bieden.
 3. Te groot aantal e-mails per uur versturen
  Er is een beperking aan het aantal mails dat binnen een uur verstuurd mag worden: 125 e-mails per uur is het maximum. Kom je daarboven dan kan het zijn dat de rest van dat uur geen mail meer wordt verzonden en je mail in de wachtrij staat. Indien je grotere volumes e-mail wilt verzenden, raden we aan gebruik te maken van Mailpro transactionele e-mail.
 4. Hoog percentage bounces
  Een bounce is een email die niet succesvol afgeleverd kan worden, wat een negatieve impact heeft op je domein en IP reputatie. Oorzaken kunnen zijn dat je ‘meer werkende’ mailadressen gebruikt of dat er kwaadaardige code spam aan het versturen is vanuit jouw e-mail adressen.Als het aantal bounces in verhouding tot de verzonden mails te hoog is, dan wordt het verzenden de rest van dat uur tegengehouden uit voorzorg.

Kosteloze mailbox opruim service

Wanneer je mailbox te groot is kunnen wij kosteloos een backup van de inhoud voor je maken zodat de mail uit je reguliere account gehaald kan worden. Deze backup kun je vervolgens downloaden en lokaal opslaan.

Enkele tips

 • Grote mailings goed verzenden
  • Verstuur deze niet vanuit je persoonlijke e-mail account maar vanuit een speciaal mailprogramma zoals Mailchimp, of vanuit je website met de plugin Mailpoet in combinatie met Mailpro transactionele e-mail.
  • Schoon je mailinglijst regelmatig op door bounce adressen of ontvangers die veelvuldig niet openen uit te schrijven.
 • Forwarders en Gmail
  Gebruik geen forwarder instellingen die versturen naar een ander domein
  Beter is je mail rechtstreeks via de webmail te lezen, of te importeren vanuit de andere mailbox. Lees ook Mail importeren via Gmail.
 • Goed uitgaand mailen vanaf je website
  Stel je uitgaande mail in je website goed voor de beste verzending. Zie daarvoor ook deze handleiding.
 • Captcha op formulieren
  Maak op formulieren op je website gebruik van Captcha (bijvoorbeeld een rekensom). Hierdoor is de kans op spam veel kleiner. Veel spam blijkt afkomstig te zijn van door spambots automatisch ingevulde formulieren. Een captcha kan dit voorkomen.
 • Grote bestanden
  Veel voorkom je al als je zelf grote bestanden verstuurt via een dienst als Wetransfer en ook je contacten te vragen daar gebruik van te maken. Daarmee blijven grote bestanden buiten je reguliere mailbox.

Professionele cloud e-mail oplossing

Wanneer je op grotere schaal gebruik maakt van e-mail, raden we aan om gebruik te maken van een cloud e-mail oplossing zoals Microsoft Office 365 of Google G Suite. Daar zijn zeer grote mailboxen toegestaan en worden bovendien nog veel andere extra’s geboden zoals een online kantooromgeving.

 • Mail ons voor de mogelijkheden

Als je besluit om gebruik te maken van G Suite of Office 365, zorgen wij dat we kosteloos de installatie, configuratie en overzetting doen vanaf je standaard e-mail oplossing.

Vragen of speciale verzoeken

Voorzie je dat je voor een korte periode meer werkgeheugen, CPU of andere resources nodig hebt, bijvoorbeeld voor een grote nieuwsbrief of landelijke mediacampagne? In die gevallen kun je het beste contact opnemen met onze support, zodat we met je mee kunnen denken en je zo goed mogelijk kunnen faciliteren.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

This site uses cookies – small text files that are placed on your machine to help the site provide a better user experience. In general, cookies are used to retain user preferences, store information for things like shopping carts, and provide anonymised tracking data to third party applications like Google Analytics. As a rule, cookies will make your browsing experience better. However, you may prefer to disable cookies on this site and on others. The most effective way to do this is to disable cookies in your browser. We suggest consulting the Help section of your browser or taking a look at the About Cookies website which offers guidance for all modern browsers. Read more about Our privacy policy

Sluiten