De aanvankelijke oorzaak van de grote netwerkstoring van 10 februari 2015 was zoals eerder bericht een kabelbreuk in de fiberglas kabel bij hostingbedrijf Prolocoation. Volgens de laatste berichten blijkt het toch om een DDoS-aanval te gaan, een zogenaamde ‘distributed denial of service’-aanval. Het gaat dan om een gecoördineerde aanval van grote aantallen (vaak zonder medeweten van de eigenaar) geïnfecteerde computers die gelijktijdig enorme hoeveelheden data afvuren op het beoogde doel, waardoor de service buiten gebruik raakt.

Zo kon het gebeuren dat diverse sites van de Rijksoverheid, maar ook die van Geenstijl en andere grote sites een ongebruikelijk lange tijd uit de lucht waren. Zo ook de server van INNOVENTU, die via een hosting leverancier op dezelfde infrastructuur draait. Volgens metingen van derden had de storing een totale duur van 10 uur voordat deze geheel opgelost was. Volgens onze eigen metingen was de INNOVENTU server 3 uur uit de lucht.

Voor meer informatie van de diverse partijen, lees ook:
http://storingsoverzicht.nl/2015/overige/grote-storing-prolocation-datacenter/

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

This site uses cookies – small text files that are placed on your machine to help the site provide a better user experience. In general, cookies are used to retain user preferences, store information for things like shopping carts, and provide anonymised tracking data to third party applications like Google Analytics. As a rule, cookies will make your browsing experience better. However, you may prefer to disable cookies on this site and on others. The most effective way to do this is to disable cookies in your browser. We suggest consulting the Help section of your browser or taking a look at the About Cookies website which offers guidance for all modern browsers. Read more about Our privacy policy

Sluiten