Vrijwel alles wat we gebruiken moet vroeg of laat onderhouden worden. Software slijt dan wel niet, maar veroudert wel. Ook wordt uw site kwetsbaarder voor inbraken van hackers die uw site kunnen misbruiken en/of malware kunnen plaatsen.

Vandaar dat er regelmatig WordPress updates uitkomen voor uw website. Binnen WordPress zijn er verschillende typen updates; voor WordPress zelf (de core genoemd), voor zogenaamde plugins (extra functionaliteiten) en voor de zogeheten theme (die bepaalt hoe uw website eruit ziet). Al deze componenten moeten wel op elkaar aansluiten. Bij verschillende versies van de componenten begrijpt u misschien wel dat het gecompliceerd kan worden. Helemaal als er maatwerk gedaan is, zoals bijvoorbeeld aanpassingen aan uw theme. En het wordt nog gecompliceerder als het maatwerk niet juist is uitgevoerd. In het ergste geval overschrijven updates van het ene component die van het andere, bijvoorbeeld aanpassingen in uw theme, en raakt uw maatwerk verloren. Plotseling is uw website kapot!

Bij eenvoudige websites die standaard zijn opgebouwd, kunt u eigenlijk prima zelf uw updates verzorgen. Maak voordat u gaat updaten altijd eerst een backup, zodat u altijd terug kunt gaan naar de oude situatie! In de laatste versie(s) van WordPress worden de core updates toch al automatisch gedaan. En bij de plugin en theme informatie vind u doorgaans ook of deze geschikt zijn voor de op dat moment bij u actieve WordPress versie.

Komt u er niet uit of heeft u geen zin in WordPress updates installeren? Dan kunt u bij ons een WordPress update abonnement afsluiten. Wij loggen dan één keer in de maand op uw site in, om uw site te checken en te updaten waar nodig.

Heeft u nog geen backup plugin geïnstalleerd? Zelf gebruiken wij meestal de UpdraftPlus plugin die automatisch periodieke backups naar keuze  kan aanmaken naar Dropbox of een andere schijfruimte. Ook kunnen wij indien gewenst voor u deze WordPress backup plugin installeren. Uw webhoster heeft (meestal) ook wel backups, maar vaak alleen van de gehele hosting account inclusief email en dergelijke. Bij een eventuele calamiteit gaat u bij terugzetten van de backup in zijn geheel terug naar de oude situatie. Ook kunt u dit meestal alleen tijdens kantooruren aanvragen en sommige hosters vragen er ook geld voor. Met de backup plugin heeft u zelf de controle en kunt u alleen uw website terugzetten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

This site uses cookies – small text files that are placed on your machine to help the site provide a better user experience. In general, cookies are used to retain user preferences, store information for things like shopping carts, and provide anonymised tracking data to third party applications like Google Analytics. As a rule, cookies will make your browsing experience better. However, you may prefer to disable cookies on this site and on others. The most effective way to do this is to disable cookies in your browser. We suggest consulting the Help section of your browser or taking a look at the About Cookies website which offers guidance for all modern browsers. Read more about Our privacy policy

Sluiten