21 april wordt ook wel Mobilegeddon genoemd; vanaf die datum neemt Google de mobiel-vriendelijkheid mee in de ranking. Als uw website mobiel-vriendelijk is dan stijgt deze in de zoekresultaten van Google!

Maar hoe weet u nu of dat het geval is? Door simpelweg invullen van de URL van uw website op de Google testpagina kunt u dit direct zien.

Mobielvriendelijke_testU ziet dan (na enige tijd scannen) of uw website mobiel-vriendelijk is of niet. Mocht dit niet het geval zijn vraag dan aan uw webbouwer wat de beste manier is om uw website geschikt te maken voor mobiel gebruik. Voor WordPress zijn er diverse plugins verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld WPtouch Mobile plugin, maar u kunt ook besluiten om uw design weer eens te herzien en uw huisstijl te verfrissen. Als u een WordPress website heeft, kunt u een modern theme uitzoeken die responsive is. Responsive houdt in, dat uw website zich automatisch aanpast aan de grootte van het apparaat waarop het wordt bekeken. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over uw positie in Google en heeft meteen een streepje voor op uw concurrent die geen responsive website heeft!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

This site uses cookies – small text files that are placed on your machine to help the site provide a better user experience. In general, cookies are used to retain user preferences, store information for things like shopping carts, and provide anonymised tracking data to third party applications like Google Analytics. As a rule, cookies will make your browsing experience better. However, you may prefer to disable cookies on this site and on others. The most effective way to do this is to disable cookies in your browser. We suggest consulting the Help section of your browser or taking a look at the About Cookies website which offers guidance for all modern browsers. Read more about Our privacy policy

Sluiten